Check jouw gemeente

Met een klein asbest schuurdak kun je zelf aan de slag. Dat is vele malen goedkoper dan als je het laat uitvoeren door een asbestsaneerder. Als jouw gemeente meedoet aan de Week van de Asbestvrije Schuur kun je met hulp van de gemeente veilig zelf aan de slag. Dat is extra veilig en voordeliger. Doet jouw gemeente niet mee, maar is daar wel animo voor? Laat het dan vooral weten aan jouw gemeente.

Week van de Asbestvrije Schuur

Gemeenten kunnen een eigen Week van de Asbestvrije Schuur organiseren om het zelf verwijderen van een asbest schuurdak veiliger en voordeliger te maken voor inwoners van de gemeente. Gemeenten bepalen zelf wanneer de week plaatsvindt en hoe ze die organiseren. De gemeente kan bijvoorbeeld een buurtactie of bijeenkomst organiseren. Ook kan de gemeente in de week gratis verpakkingsmateriaal beschikbaar stellen of ervoor zorgen dat asbestmateriaal tijdens de actieperiode kosteloos naar het lokale afvalstation kan worden gebracht.

Deelnemende gemeenten

Tip je gemeente

Doet jouw gemeente niet mee aan de week van de Asbestvrije Schuur? En denk je dat meer buurtbewoners zelf een asbest schuurdak willen verwijderen. Tip je gemeente dan deze pagina. Daar kunnen medewerkers van de gemeente informatie vinden om mee te doen.